Bruk bilder og si mer med færre ord

“Et bilde sier mer enn tusen ord” – det er ikke uten grunn at dette ordspråket er så godt kjent som det er. Man kan skrive til håndleddene er utslipp, uten å kunne formidle like mye som man kan ved å bruke ett enkelt bilde.

shutterstock_116892457 copy

Visuelle nettsider må velge rett

Dette er spesielt sant for sider som har fokus på det visuelle. Man kan beskrive kunst, mote eller videospill til man er blå i fjeset, og det kan selvsagt være utrolig interessant å lese beskrivelser, men det er likevel en god sjanse for at leseren ikke klarer å forestille seg det eksakte objektet helt perfekt før han eller hun faktisk ser et bilde. Som sagt er dette ekstra viktig i visuelle industrier, og det er en grunn til at for eksempel moteblader bruker aller mest bilder og ikke så voldsomt mye tekst. I slike tilfeller er teksten en viktig hjelpende hånd som kan føye til viktig informasjon og kanskje også meninger fra redaksjonen, men det er bildene i seg selv som virkelig snakker til kunden eller leseren.

Mange gode eksempler på hvor viktig bildene er

Et godt eksempel på en moteside som benytter bilder i stor grad, er verdens største moteblad Vogue. På deres designer- og moteshowsider finner du svært lite tekst og massevis av gode bilder. Et annet eksempel på denne typen bildebruk er hvordan spilleautomater hos Videoslots er presentert med minimal bruk av tekst og et overveldende fokus på bilder. All viktig informasjon er inkludert i teksten, men leseren får sitt hovedinntrykk fra bildene.

Kunst er visualisering satt i system

Kunstgallerier og museer har også en tendens til å bruke denne typen fremstilling, nettopp for å legge fokuset direkte på kunsten og det visuelle uttrykket. Et godt eksempel på dette er Munch Museet i Oslo, som gir deg muligheten til å gå i dybden med velskrevne artikler, men som lokker deg inn med en side full av bilder.