Velg de rette fargene til din side

Farger påvirker humøret, og derfor er det svært viktig at man tenker over fargene man velger til nettsider. Ønsker man at kunder skal føle seg komfortable og øke kjøpelysten er det viktig at man gjennomgår fargevalget nøye.

shutterstock_327019442

Når det kommer til farger, er det ikke universelt hvilke farger som betyr hva for ulike mennesker. Faktisk er det forskjell på hva farger betyr for kvinner og menn, så sørg for å evaluere kundegruppen før du velger farger til nettsiden.

Blå er en farge som er beroligende, og som ofte gir utrykk for pålitelighet og ansvarlighet. Denne fargen er populær som bakgrunn og knapper for nettsider som ønsker å gi et rolig og trygt inntrykk til sine kunder.

Hvit er en uskyldig og ren farge. Brukes gjerne dersom man trenger å sette tekst i fokus og ikke trekke oppmerksomheten mot andre ting. Bruk av mye hvitt med beroligende blått finner du hos Altinn.

Grønn er en farge som enten drar tankene mot den rolige naturen, eller som sier kjør på. En veldig god farge for kjøpsknapper. Felleskjøpet bruker naturlig nok grønt på sine nettsider.

Gul er en positiv og livlig farge, og brukes innenfor husholdningssider samt i trafikksammenheng. NAFs logofarge er gul, og denne bruker de gjennomgående på sine nettsider.

Orange er en sprudlende farge, og den er populær både som bakgrunnsfarge og som detaljfarge hos teknologisider, matlagningssider og nettcasino. Du finner et eksempel på moderat bruk av oransje hos matlagningsgiganten Epicurious.

Rød kan være romantisk eller aggressiv, men også si stopp som i et trafikklys. Det er en farge som trekker oppmerksomheten, og kan fungere godt for å levere viktige beskjeder. NSBs logofarge er rød sammen med en oversiktlig hvit bakgrunn.

Sort er sofistikert og formell, samtidig som den er tung og seriøs. Dette kan være en god farge for å formidle viktigheten av noe, eller for å fremheve andre sterkere farger. Sjekk ut hvordan Mekonomen bruker sort (https://www.mekonomen.no/) for å skape en kontrastrik fremheving av deres gule logo.