Bruk av bevegende grafikk i nettsider

Det er mange ulike elementer man kan benytte seg av på en nettside for å fange interesse og beholde lesere. Et godt design og et enkelt navigerbart oppsett er viktig, og det første skrittet på veien til mange tilbakevendende lesere.

web_design_122664079

Når man har grunnlaget klart kan man begynne å legge til flere elementer, som for eksempel animasjoner, flash og slide shows. Med denne typen innhold er det viktig at man ikke overvelder leseren med for mye lyd og bevegelse. Mange er lite glad i musikk eller annen lyd som begynner å spille automatisk, så dette kan være lurt å unngå. Det kan også være en fordel å la videoer og animasjoner starte automatisk, men sørge for at det finnes et alternativ for å stoppe disse og begynne fra begynnelsen igjen.

Slide shows

Det samme gjelder for slide shows. Det er viktig at disse går sakte nok til at man får med seg alt som blir vist, men gjerne med mulighet for å klikke gjennom raskere dersom man ønsker det. Man trenger heller ikke gjøre disse slide showene alt for store, et lite innslag på startsiden kan være nok. Et godt eksempel på dette er hva NorskPoker har gjort på sine hjemmesider.

Å lage et slide show for å vise viktig informasjon kan også være en god måte å få mye informasjon inn på relativt lite plass. Er man ute etter stillingsannonsene på forskning.no for eksempel, så vil man enkelt kunne få en oversikt over nye annonser allerede på startsiden.

Jo viktigere animasjonene eller flashelementene er, jo mer plass gir man gjerne. Et godt eksempel på dette er hvordan YouTube viser deg de nyeste videoene hver gang du besøker en ny profil. På denne måten kommer man raskt og enkelt inn i profilen, og kan starte med første video uten flere klikk.